Puppycursus 2021-09-21T09:43:22+02:00

Puppycursus

PuppycursusDe Puppycursus is voor honden vanaf minimaal 9 weken (deelname voor eigen risico) (of vanaf de 2e enting).
Ook oudere honden die nog nooit een cursus hebben gevolgd (b.v. een asielhond) hebben – afhankelijk van het gedrag en de grootte van de hond – de mogelijkheid de Puppycursus te volgen.

Als dit (nog) niet mogelijk is bieden wij een set privé lessen, waarmee de honden op het niveau van de puppycursus komen en door kunnen stromen in een Gehoorzame Hond cursus.

De Puppycursus bestaat uit 9 lessen en wordt de 10e les afgesloten met een examen en een club-diploma.

Doel van de cursus is de hondjes spelenderwijs bij te brengen dat U de baas bent. Het belangrijkste deel van de cursus is er echter op gericht U te helpen bij de opvoeding van uw pup tot een sociale betrouwbare en goed opgevoede hond die binnen én buiten het (huis)gezin niemand overlast bezorgt.
Een greep uit de oefeningen: “zit”, “sta”, “af”, “plat”, “meelopen zonder hinderlijk gedrag”, “voet”, “tandjes kijken”, enz. Alle oefeningen zijn erop gericht uw hond spelenderwijs te leren luisteren en de juiste rangorde te bereiken.

Ook kan er (waar mogelijk) een spelmoment in de cursus plaatsvinden waarbij de hondjes onder begeleiding met elkaar kunnen spelen en dus socialiseren: een heel belangrijke les voor later. Zorg er vooral voor dat u dit zelf thuis ook onderneemt.

Entingen

De pup dient zijn 1e twee entingen gehad te hebben. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de 1e trainingsdag dient mee te nemen.

Trainingsmateriaal

U dient gebruik te maken van een leren en/of katoenen halsband en een gewone leren riem van ca. 1 meter.

Beloning

Als beloning dient u altijd brokjes en een speeltje (liefst een balletje) mee te brengen. Ook een goed humeur is belangrijk, zodat de pups op een vrolijke (positieve) manier alle oefeningen kunnen aanleren. Als u bang bent dat uw pup hierdoor teveel voer binnenkrijgt, kunt u ook een gedeelte van zijn/haar dagelijkse portie hiervoor gebruiken.

Voeding

Er dient minimaal 2 uur tussen de maaltijd van de hond en de training te zitten i.v.m. voorkomen van een maagtorsie en natuurlijk om ervoor te zorgen dat uw pupje nog trek heeft in de beloningen.

Uitlaten

Laat uw pup vóór de training goed uit (maak de hond echter niet al te moe). Doet hij/zij onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld, ruim dit dan zelf even op. Hiervoor hebben we een witte emmer op het terrein staan. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Bekijk via onderstaande link de startdatum's

DSC_0354 (Custom)De Puppycursus en hoe nu verder?

De puppycursus is een kleine basis, maar niet genoeg om alles te weten van de opvoeding. Wij raden onze cursisten dan ook dringend aan om niet alleen een puppycursus te volgen maar zeker het 1e jaar tijd in hun hond te investeren.

Dit advies geven we niet voor onszelf maar voor u en uw hond.
Een hond maakt net als een kind een bepaalde periode van ontwikkeling mee en ook in de puberteit. Als u niet weet hoe u daarop moet reageren kan uw hond in deze periode – zonder dat u er erg in heeft – uiteindelijk de touwtjes in handen krijgen met ongewenst gedrag tot gevolg.

Dit gedrag kan er uiteindelijk toe leiden dat u uw hond niet meer kunt hanteren en dat u moet besluiten hem/haar weg te doen of te laten euthanaseren. En hiervoor neemt u natuurlijk geen hond.

Daarom adviseren we u – vanuit onze rijke ervaring met probleemhonden – minimaal een Puppycursus, een Gehoorzame Hond cursus en een A cursus te volgen.

Hebben u en uw hond de smaak te pakken van het samen bezig zijn, dan kunt u bij ons jaren trainen tot G & G III Top.

Wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op of schrijf u direct in.

www.puppyclass.nl