Over ons 2017-04-12T18:11:15+02:00

Over ons

We zijn een professionele hondenschool. Onze goed opgeleide instructeurs geven les op een positieve hondvriendelijke manier.

U kunt bij ons terecht voor de opvoeding van uw pupje, maar ook met een oudere hond die bij u een 2e kans krijgt. Ook bij probleemgedrag kunnen we u de juiste begeleiding geven.

Bij pupjes is onze specialiteit dat we het eerste jaar van de pup vooral veel aandacht besteden aan de juiste opvoeding tot een sociale hond die in alle situaties naar u luistert. Wij leren u wat het gedrag van uw hond betekent en hoe u juist Uw hond het beste kunt begeleiden, zodat deze met plezier met u wil samenwerken. Door middel van een aantal basisoefeningen krijgt u spelenderwijs controle over uw pup/hond. Alle oefeningen worden zonder dwang uitgevoerd door middel van beloning. In al onze cursussen is er naast de oefeningen ook ruimte voor spel, een tunneltje, een sprongetje, leren apporteren.

Maar het eerste jaar is het belangrijk dat de nadruk ligt op de opvoeding, want als de basis van de gehoorzaamheid eenmaal goed is, kunt u alles bereiken met uw hond en verder gaan in vervolgtrainingen in gehoorzaamheid of u richten op andere trainingsmogelijkheden zoals behendigheid, speuren, jachttraining, flyball, treibball, frisbee, als u het leuk vindt om samen met uw hond activiteiten te ondernemen. Of u kunt gewoon verder met een heerlijke kameraad in en om het huis.

En juist dat eerste jaar is zo belangrijk om de basis te leggen. Eigenlijk al de eerste weken dat uw hondje bij u is. Door gelijk gewenst gedrag goed aan te leren geeft u uw pupje de allerbeste start.

Bij oudere honden bekijken we of u al in een groepscursus kunt starten of beter met privé lessen kunt beginnen. Ook met een oudere hond kunt u heel veel bereiken en zal de begeleiding soms anders zijn omdat er soms al wat ongewenst gedrag in is geslopen.

Bij honden met gedragsproblemen is weer een andere aanpak nodig. De problemen zijn niet op te lossen in de cursus waar groepsgewijs oefeningen worden aangeleerd. In dat geval hebben we de mogelijkheid van gedragstherapie, waar we 1 op 1 (vaak door middel van een huisbezoek) aandacht aan het probleem kunnen besteden. De (groeps)lessen of eerst privélessen blijven vaak wel onderdeel van gedragstherapie.

We geven les in groepen van maximaal 8 hondjes. En in elke groep honden van hetzelfde niveau, zodat in een serie van 10 lessen naar een volgend niveau (groep) gewerkt kan worden. Er kan maximaal tot/met les 2 ingestroomd worden zodat de rust en aandacht in de groep/roedel gewaarborgd blijft.
Pups die tussendoor willen instromen kunnen altijd terecht. Door middel van een (gratis) privé les kan de tijd tot de puppycursus overbrugd worden (deze les is alleen gratis mits de puppycursus voorafgaand aan de privé les betaald wordt).

Naast gehoorzaamheidstrainingen bieden we ook Gedragstherapie en Bach Bloesem Therapie. Deze therapieën worden vaak gezamenlijk ingezet om gedragsproblemen aan te pakken; maar kunnen ook los van elkaar ingezet worden.

Plezier voor baas en hond staat altijd voorop!

Kom vrijblijvend kijken en een praatje maken, U bent altijd welkom!
En tijdens de lessen zijn gezinsleden van harte welkom om naast de groep mee te kijken en te leren.

www.puppyclass.nl