Gehoorzame Hond 2017-03-28T15:30:52+02:00

Gehoorzame Hond

Gehoorzame HondHet programma van deze cursus is volledig op de praktijk gericht. De oefeningen zijn al geïntegreerd in de puppy-cursus, want zoals een bekend spreekwoord al zegt: “jong geleerd is oud gedaan”.

Doel van deze cursus is ervoor te zorgen dat u een goed opgevoede hond voor binnen én buiten het (huis)gezin heeft die niemand overlast bezorgt en waarmee men zoveel mogelijk plezier kan beleven.

De cursus bestaat uit 9 lessen en wordt de 10e les afgesloten met een examen en een club-diploma.
Een greep uit de oefeningen: “zit”, “sta”, “af”, “plat”, “meelopen zonder hinderlijk gedrag” “spelen en speeltje apporteren” enz. Ook wordt veel aandacht besteed aan oefeningen als “autotraining”, “negeren van fietsers, trimmers, paarden”, “alleen achterblijven zonder piepen, blaffen of ander hinderlijk gedrag te vertonen”, enz. En tot slot leren we het zogenaamde “klickwoord” aan. Heel handig voor de timing van het belonen en het op afstand belonen voor goed gedrag. Het klickwoord doe je met je stem: heel handig want die heb je altijd bij je.

In deze Gehoorzame Hond cursus wordt er iets meer appèl (gehoorzaamheid) van de hond verwacht. Meestal bevinden de honden zich tijdens deze cursus in de puberteit, waarbij ze proberen hoever hij/zij kunnen gaan. Door consequente begeleiding van zijn/haar baas krijgt deze het gedrag weer onder controle.
Gehoorzame Hond

Blijven trainen?

Wij raden onze cursisten dringend aan om niet alleen een puppycursus te volgen maar zeker het 1e jaar tijd in hun hond te investeren.

Dit advies geven we niet voor onszelf maar voor u en uw hond. Een hond maakt net als een kind een bepaalde periode van ontwikkeling mee en ook in de puberteit. Als u niet weet hoe u daarop moet reageren kan uw hond in deze periode – zonder dat u er erg in heeft – uiteindelijk de touwtjes in handen krijgen met ongewenst gedrag tot gevolg.

Dit gedrag kan er uiteindelijk toe leiden dat u uw hond niet meer kunt hanteren en dat u moet besluiten hem/haar weg te doen of te laten euthaniseren. En hiervoor neemt u natuurlijk geen hond.

Daarom adviseren we u – vanuit onze rijke ervaring met probleemhonden – minimaal een Puppycursus, een Gehoorzame Hond cursus en een A cursus te volgen.

Hebben u en uw hond de smaak te pakken van het samen bezig zijn, dan kunt u bij ons jaren trainen tot G & G III Top.